Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης παρακολουθεί για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η ΑΣΠΕ ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. Παράλληλα, προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας, με στόχο την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος.

Η συνεργασία μεταξύ ΑΣΠΕ και ΠΑΔΑ εγκαινιάσθηκε ουσιαστικά στις αρχές του 2019 με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η επεξεργασία και κατάθεση πρότασης προς τα πολιτικά κόμματα για την δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Γαβριήλ Αμίτσης – Καθηγητής ΠΑΔΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης – Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Θεοτοκάτος – Πρόεδρος ΑΣΠΕ (Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Ν.Δ., 27 Ιουνίου 2019)

 

Η συνεργασία μεταξύ ΑΣΠΕ και ΠΑΔΑ τυποποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας που παρακολουθείται και προωθείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του ΠΑΔΑ (https://www.esos.gr › tags › panepistimio-dytikis-attikis).

Δημήτρης Σταμούλης – Αντιπρόεδρος ΑΣΠΕ, Παναγιώτης Καλδής – Πρύτανης ΠΑΔΑ, Βασίλειος Θεοτοκάτος – Πρόεδρος ΑΣΠΕ, Γαβριήλ Αμίτσης – Καθηγητής ΠΑΔΑ (Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στα γραφεία της ΑΣΠΕ, 21 Σεπτεμβρίου 2019)

 

Το Μνημόνιο αφορά την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο φορέων για την ανάδειξη και τεκμηρίωση κρίσιμων ζητημάτων σε σχέση με την προστασία του γάμου, της οικογένειας και της μητρότητας, τη δημογραφική πολιτική και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών. Οι μορφές της συνεργασίας περιλαμβάνουν έρευνες, συνέδρια, δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκδόσεις κ.λπ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος μπορείτε να αναζητήσετε στον επίσημο δικτυακό τόπο της  https://www.aspe.gr.